вівторок, 16 грудня 2008 09:45

Барака Обаму офіційно обрали президентом США

Барака Обаму офіційно обрали президентом США
Представник Демократичної партії США Барак Обама офіційно став обраним президентом, повідомляє Associated Press.

538 членів колегії виборців з різних штатів 15 грудня 2008 року офіційно обрали нового президента. Кому саме виборці повинні були віддати свої голоси, визначалося під час першого етапу виборів, що пройшов 4 листопада. Для перемоги кандидатові необхідно було набрати не менше 270 голосів виборців. Обама це завдання перевиконав, набравши на декілька десятків голосів більше. Тепер результати голосування виборців будуть перевірені ще раз в Конгресі США.

Обраним віце-президентом США тепер офіційно став демократ Джозеф Байден, який балотувався на президентських виборах в парі з Обамою. Обраний президент вже визначився з ключовими призначеннями на міністерські посади. Зокрема, до адміністрації Обами увійде його колишня суперниця в боротьбі за президентський пост Хіларі Клінтон, яка прийняла пропозицію очолити Держдепартамент США. Присягу президент Барак Обама прийме 20 січня 2009 року.

Зараз ви читаєте новину «Барака Обаму офіційно обрали президентом США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі