понеділок, 18 лютого 2008 08:33

Барак Обама недоотримав голоси на праймериз кандидатів у Нью-Йорку

 За даними комісії, що займається спостереженням за ходом попереднього вибору, при підрахунку голосів на демократичних праймериз кандидатів в Нью-Йорку були допущені помилки, що спотворили результати попереднього голосування, пише New York Post. Згідно з даними підрахунку голосів, Барак Обама не отримав жодного голосу у 80 районах Нью-Йорка, зокрема в Гарлемі, тоді як насправді у цих районах за нього проголосували сотні осіб.

Поки що дані голосування не затверджені офіційно. За словами представника комісії, бюлетені перераховуються вручну. Він заявив, що у деяких районах невірно були підраховані і бюлетені на користь Хілларі Клінтон, яка також недоотримала голоси своїх виборців.

Член міської ради від Брукліна Чарльз Беррон назвав подію "обурливою" і висловився за незалежне розслідування прецеденту. Він вважає, що ретельніший підрахунок бюлетенів може привести до того, що переможцем буде оголошений Обама.

Нагадаємо, згідно з попередніми даними, Клінтон отримала перемогу у Нью-Йорку з перевагою у 17 відсотків голосів, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Барак Обама недоотримав голоси на праймериз кандидатів у Нью-Йорку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі