пʼятниця, 28 листопада 2008 13:12

Банкіри не можуть спрогнозувати долю гривні

Банкіри не можуть спрогнозувати долю гривні

Банкіри не можуть прогнозувати можливий курс гривні на міжбанківському валютному ринку до кінця 2008 року.

"Я думаю, буде коливання між 6,5 UAH/USD і 7,5 UAH/USD, напевно. Зараз дуже важко прогнозувати ситуацію", - сказав голова правління VAB Банку Петро Барон.

Голова правління банку "Хрещатик" Дмитро Гриджук вважає, що курс гривні на міжбанку може зміцнитися до 6 UAH/USD тільки у разі регулярних інтервенцій НБУ.

"Я думаю, що найближчим часом гривня буде прагнути до 6 UAH/USD (за умови регулярних інтервенцій НБУ на міжбанк)", - сказав він.

Учасники ринку думають, що міжбанківський валютний ринок у цій ситуації потребує регулярних, а не періодичних інтервенцій Нацбанку.

Голова правління банку "Європейський" Владислав Астапенко також не може прогнозувати курс гривні в нинішній ситуації.

"Я думаю, що стабілізація курсу гривні буде, але важко сказати, на якому рівні. Якщо Нацбанк буде вживати якихось заходів, то курс може навіть зміцнитись, але дуже важко прогнозувати, наскільки", - сказав він.

Заступник голови правління банку "Фінанси й Кредит" Ігор Львов вважає, що курс гривні 7 UAH/USD є психологічним бар"єром і на цьому показнику девальвація гривні може зупинитися.

"Людям купувати долар по 7 гривень уже дорогувато", - сказав він.

Банкір також зазначив, що, можливо, курс долара на міжбанку до 2009 року може зміцнитись до рівня 6, 50-6,80 UAH/USD, однак ситуація буде залежати від інтервенцій НБУ на ринок.

Як відомо, банкіри прогнозують подальше зниження курсу гривні на міжбанку в разі, якщо НБУ не буде брати участь у торгах, повідомляють Українські Новини

Зараз ви читаєте новину «Банкіри не можуть спрогнозувати долю гривні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі