понеділок, 19 листопада 2007 13:20

Банк Черновецького не покаже всю правду

Окружний адміністративний суд Києва визнав, що банки не можуть повністю розкривати реальну ставку споживчих кредитів, як цього вимагав Нацбанк.

Таке рішення суд ухвалив за позовом вкладника Правекс-банку Леоніда Черновецького, повідомляє Комерсант-Україна.

Він стверджував, що вимога НБУ повідомляти інформацію про вартість послуг третіх осіб, заборона на зміну ставки протягом дії кредитного договору і введення додаткових платежів утискають його права.

Відповідно до позовної заяви, Черновецький оскаржив три пункти документа. Серед них те, що в кредитному договорі банк повинен прописати вартість послуг третіх осіб, наприклад, страхових компаній, ріелтерів або нотаріусів.

Також серед пунктів те, що банки не мають права змінювати кредитну ставку в зв"язку з волевиявленням однієї зі сторін; те, що банки не мають права вводити додаткові платежі, які споживач повинен сплатити на користь банку, наприклад, з урахуванням заборгованості, прийняття платежу, укладання договору.

У свою чергу в Нацбанку заявили про намір оскаржити рішення суду в апеляційній інстанції: "Поки апеляційний суд не ухвалить рішення, це рішення суду не набере сили".

Зараз ви читаєте новину «Банк Черновецького не покаже всю правду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі