вівторок, 26 лютого 2008 17:30

Бактерії можуть з"їсти людину зсередини

Учені з Йоркського університету (Universityof York) зуміли охарактеризувати важливі принципи того, яким чином бактерії, використовуючи невидимі маски, здатні ховатися від імунної системи організму людини. Вивчення даної здатності бактерій - серйозний крок у розвитку медицини, відзначають фахівці.

В процесі самозахисту бактерій, такі як гемофільна інфекція, - часта причина дитячих захворювань - використовуються особливі "маски", які дозволяють бактеріям вільно розвиватися в людському організмі, ховаючись від імунної системи. Подробиці даного процесу були отримані в ході багатобічного дослідження, проведеного ученими Департаменту біології і хімії при Йоркському університеті. Дослідники пояснили, яким чином бактерія захоплює молекулу, яка використовується для створення "маски" під назвою сиаловая кислота.

В процесі аналізу була виявлено ферментна активність, яка допомагає ефективніше провести захоплення сиалової кислоти, яка виробляється поверхнею наших клітин. Використовуючи сиаловую кислоту як захист від імунної системи, інші бактерії також можуть захоплювати її як їжу, таким чином, з"їдаючи нас зсередини.

Головою дослідницького проекту виступив доктор Гавін Томас (GavinThomas). За його словами, нововідкритий фермент, так само як і інші елементи, необхідні для утаєння бактерій від імунної системи, сьогодні пропонує механізм створення високоефективного засобу для боротьби з мікробами. "Знаючи головний механізм захисту бактерій, ми можемо ефективно з ними боротися", - говорить доктор Томас, повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Бактерії можуть з"їсти людину зсередини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі