неділя, 18 березня 2007 10:52

Багатотисячні акції протесту проти війни в Іраку проходять в Мадриді, Вашингтоні, Римі

В Мадриді в суботу увечері проходила масова маніфестація проти війни в Іраку напередодні четвертих роковин початку вторгнення в цю країну США та їхніх союзників. На чолі колони маніфестантів, які рухаються до центру міста від площі Сібелес, - люди, вдягнені в помаранчеві комбінезони на знак солідарності з в"язнями американської бази Гуантанамо, захопленими американськими військами в ході "антитерористичних операцій". У руках багатьох маніфестантів - білі прапори, що символізують неприйняття насильства.

Тисячі супротивників війни в Іраку зібралися в суботу в столиці США на акцію протесту. На мітинг вийшли і прихильники політики адміністрації Білого Дому в Іраку. Основним гаслом супротивників війни, як завжди, є вимога негайно вивести американські війська з Іраку. Прихильники ж військових дій несуть плакати "Мир силою", "Парад тих, хто поступається "Аль-Каїді".

У Римі ж вчора проходила маніфестація пацифістів, які вимагали виведення військ з Афганістану й ліквідації баз НАТО на території Італії. Маніфестанти з антивоєнними гаслами йшли від площі Республіки до площі Навона, де відбувся мітинг в захист миру.

Суботні акції протесту приурочені не тільки до четвертих роковин початку війни в Іраку, але й 40-річчю першої великомасштабної антивійськової акції в США, яка пройшла в жовтні 1967 року проти війни у В"єтнамі, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Багатотисячні акції протесту проти війни в Іраку проходять в Мадриді, Вашингтоні, Римі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі