вівторок, 02 вересня 2008 15:25

Багапш не пустить до Абхазії Чорноморський флот РФ

На території Абхазії не буде нових військових баз. Чорноморський флот РФ також не базуватиметься в республіці. Про це заявив президент Абхазії Сергій Багапш, повідомляє РІА Новости.

Президент Абхазії додав, що російські військові залишаться в республіці і "знаходитимуться на території баз, які вже були всі ці роки", уточнює "Інтерфакс". Коментуючи ситуацію з Чорноморським флотом, Сергій Багапш сказав, що в республіці будуть тільки наземні війська. Також він висловився за демілітаризацію Абхазії і Грузії.

Чи поступали Багапшу офіційні пропозиції від російських властей по будівництву на території республіки нових військових баз, не уточнюється. В кінці серпня російські ЗМІ з посиланням на якесь джерело у військово-дипломатичних кругах повідомили, що Росія розглядає можливість будівництва військових баз в абхазьких містах Гудауті і Очамчирі.

Раніше президент Південної Осетії Едуард Кокойти запропонував Росії побудувати на території республіки декілька військових баз. Очікується, що відповідна домовленість буде офіційно досягнута 2 вересня.

Визнані Росією республіки Абхазія і Південна Осетія і раніше демонстрували суперечності щодо подальшої співпраці з Москвою. Окрім будівництва баз, представники Південної Осетії говорили про можливе входження республіки до складу РФ. Власті Абхазії ж неодноразово підкреслювали, що республіка залишиться незалежною і ставати частиною Російської Федерації не має наміру.

За винятком Росії, жодна країна світу не визнала незалежності Південної Осетії і Абхазії. Євросоюз, США і Грузія упевнені, що обидві республіки є частиною грузинської території.

Зараз ви читаєте новину «Багапш не пустить до Абхазії Чорноморський флот РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі