середа, 19 грудня 2007 14:49

B Іспанії посадили 47 баскських сепаратистів

Іспанський суд виніс обвинувачувальний вирок 47 підозрюваним у зв"язках з сепаратистським угрупуванням ETA, повідомило 19 грудня агентство AFP. Ще п"ять осіб було виправдані.

Процес став наймасштабнішим серед численних судів над баскськими терористами, членами угрупування ETA, яке вже багато років бореться за незалежність від Іспанії. Ці 47 людей діяли в інших групах, але зв"язки цих організацій з ETA були доведені. Цього разу засуджені отримали терміни від двох до 20 років тюремного ув"язнення, сумарно більше 500 років.

З 1968 року члени угрупування ETA були визнані винними в загибелі 819 людей. З угрупуванням велися мирні переговори до кінця 2006 року, коли в мадридському аеропорту стався вибух, жертвами якого стали дві людини. В кінці жовтня 2007 року були підписані ордери на арешт більшості лідерів партії "Батасуна", політичного крила ETA, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «B Іспанії посадили 47 баскських сепаратистів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі