пʼятниця, 25 січня 2008 17:51

B Іспанії мають намір заборонити баскські партії

Іспанські влада має намір заборонити дві баскські партії за зв"язок з політичним крилом терористичної організації ETA, повідомляє в п"ятницю 25 січня AFP з посиланням на заступника прем"єр-міністра Іспанії Марію Терезу Фернандес дела Вегу.

Мова йде про Партію баскської націоналістичної дії (ANV) та Партію баскських земель (PCTV). Уряд уповноважив суд країни прийняти заходи для запобігання участі цих партій в парламентських виборах, які намічені на 9 березня 2008 року.

За словами заступника міністра, встановлено, що обидві партії мають "очевидні" зв"язки з "Батасуною", політичним крилом ETA. "Батасуна" була заборонена в 2003 році за зв"язки з терористами.

Баскська терористична організація ETA вже майже сорок років бореться за визнання незалежності Країни басків. За ці роки від руки терористів загинули близько 800 людей. Прем"єр-міністр Іспанії Хосе Луіс Родрігес Сапатеро відмовляються від будь-яких поступок бойовикам ETA, які літом 2007 року оголосили про припинення 15-місячного перемир"я з урядом, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «B Іспанії мають намір заборонити баскські партії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі