вівторок, 10 квітня 2007 11:21

Азербайджанець зарізав себе на знак протесту проти депортації з Росії

4 квітня в спецприймальнику для іноземних громадян УВС Читинської області 27-річний громадянин Азербайджану Сахіб Алієв зарізав себе ножем у живіт. Він зробив це на знак протесту проти депортації з Росії і проти знущань, які над ним чинив персонал спецприймальника, в якому його тримали майже два місяці. Того дня Читинський обласний суд виніс ухвалу про видворення Алієва до Азербайджану і штрафував його в 5000 рублів.

У важкому стані Алієв був доставлений в реанімацію Залізничної лікарні Чити лише через кілька годин після інциденту, повідомляє Читинський правозахисний центр. Адвокат Вячеслав Парфьонов подав сьогодні скаргу до суду з проханням про перегляд цієї гучної справи, оскільки вважає видворення іноземця за межі РФ незаконним.

Після звістки про пропажу дружини Сахіба Алієва в січні цього року співробітники Центрального відділення міліції на три доби посадили його в камеру для затриманих. Сахіб стверджував, що міліціонери чинили на нього психологічний і фізичний тиск: звинувачували його у вбивстві дружини, не давали води. Тоді Сахіб розкрив собі вени "собачкою" від черевика, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Азербайджанець зарізав себе на знак протесту проти депортації з Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі