понеділок, 21 квітня 2008 14:45

Азербайджан затримав устаткування для іранської АЕС

Митниця і прикордонна служба Азербайджану з кінця березня не пропускають російське устаткування, необхідне для завершення будівництва АЕС "Бушер" в Ірані, повідомило джерело в митних органах Росії. За його словами, вже більше трьох тижнів на азербайджано-іранскому кордоні затримується автопоїзд з вантажем теплоізоляційного устаткування, яке було вироблено для АЕС "Бушер".

Азербайджанські прикордонники, посилаючись на заборону свого керівництва пропускати вантаж для Бушерської АЕС, зупинили автопоїзд в зоні митного контролю погранперехода "Астара" 29 березня 2008 року, відзначило джерело.

Не дивлячись на те, що весь вантаж повністю пройшов процедуру експортного контролю і ніяк не може підпадати під санкції резолюції ООН відносно Ірану (Бушерське будівництво виведене з-під санкцій), власті Азербайджану перешкоджають доставці устаткування, необхідного для завершення будівництва станції, підкреслив він. "Очевидно, що даний факт негативно відіб"ється на термінах виконання зобов"язань Росії за міжурядовою угодою з Іраном про співпрацю у сфері мирного використання атомної енергії", - відзначило джерело, повідомляє "Інтерфакс".

Зараз ви читаєте новину «Азербайджан затримав устаткування для іранської АЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі