четвер, 26 квітня 2007 15:35

Азербайджан складе графік виведення вірменських військ

У разі досягнення домовленостей по карабахському врегулюванню саме Баку визначатиме точні дати виведення вірменських військ з територій самопроголошеної республіки. Про це, як передає агентство "Новини-Азербайджан", заявив в четвер міністр закордонних справ Азербайджану Ельмар Мамед"яров.

За його словами, першочергова позиція керівництва Азербайджану полягає в тому, що "всі вірменські військові підрозділи повинні бути виведені з окупованих азербайджанських територій". Міністр визнав, що цей процес "може бути довготривалим", оскільки "дуже важко протягом однієї ночі вивести всі вірменські війська".

"Вірменські озброєні формування повинні виводитися поетапно, і у випадку, якщо ми досягнемо угоди за основними принципами, пов"язаними з цим питанням, то потім експерти повинні зайнятися створенням графіка поетапного виведення військ. Ми визначатимемо точні дати виведення військ і звільнення окупованих районів", - підкреслив Мамед"яров.

Глава МЗС Азербайджану підкреслив, що після виведення вірменських військ належить вирішити безліч інших проблем, пов"язаних з відновленням інфраструктури азербайджанських районів, розмінуванням, введенням миротворчих сил, поверненням вимушених переселенців в свої будинки, відновленням комунікаційних ліній, відновленням нормального графіка роботи транспортної системи і так далі.

Відзначивши, що переговори між Вірменією і Азербайджаном необхідно продовжувати, Мамед"яров вказав на те, що переговорний процес по мирному врегулюванню нагорно-карабахського конфлікту вже досяг такого етапу, "коли по багатьом принципам з вірменською стороною досягнута згода, але залишаються невирішеними ще безліч проблем", повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Азербайджан складе графік виведення вірменських військ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі