середа, 20 червня 2007 14:30

Азербайджан не виключає силового вирішення проблеми Нагірного Карабаха

Армія Азербайджану достатньо оснащена і навчена, щоб при необхідності вирішити карабахський конфлікт силовими методами, хоча можливості мирного врегулювання поки не вичерпані, заявив керівник прес-служби Міноборони Азербайджану Ельдар Сабіроглу.

Сабіроглу вважає безпідставними твердження зарубіжної преси про те, що армія Азербайджану слабка і не готова до успішних військових дій.

Нагірний Карабах, який знаходиться приблизно в 270 кілометрах на захід від Баку і займає східні і південно-східні гірські і предгірні райони Малого Кавказу, населений переважно вірменами.

Вірменське населення регіону 10 грудня 1991 року проголосило Нагорно-карабахську Республіку, незалежність якої від Азербайджану не визнала жодна держава світу. Конфлікт між азербайджанськими і вірменськими озброєними формуваннями тривав до 1994 року. Результатом протистояння стала втрата Баку контролю над Нагірним Карабахом і прилеглими до нього сімома районами Азербайджану.

Сьогодні за міжнародним посередництва йдуть переговори над вирішенням цієї проблеми. Єреван наполягає на пакетному врегулюванні карабахського конфлікту, Баку вважає прийнятним поетапне рішення питання. Азербайджан пропонує спочатку повернути йому території, що знаходяться під контролем вірменської сторони, і репатріювати біженців, а потім почати переговори по статусу Нагірного Карабаха, повідомляє NEWSru.


Зараз ви читаєте новину «Азербайджан не виключає силового вирішення проблеми Нагірного Карабаха». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі