пʼятниця, 28 січня 2011 18:44

Азаров завалить Україну китайською гречкою

Азаров завалить Україну китайською гречкою

Україна має намір завезти з Китаю 20 тис тонн гречаної крупи.

Про це на прес - конференції повідомив директор департаменту розвитку аграрного ринку Міністерства агарової політики і продовольства Анатолій Розгон.

"Ведуться переговори, найближчим часом українська делегація поїде до Китаю. Є попередня домовленість про ввезення з цієї країни 20 тис тонн гречки до України", - заявив він на прес-конференції, передає "Інтерфакс-Україна".

За словами чиновника, відпускна ціна на гречку за попередніми даними становить 10-11 гривень.

"Це відповідь уряду тим, хто лобіює і підтримує зростання цін на гречку. Хай вони зі своєю гречкою і залишаться", - сказав він.

Чиновник також зазначив, що вартість гречки, яка ввозиться в Україну є завищеною. За інформацією Мінагропроду, собівартість гречки цього року становить 1747 грн/тонна проти 1505 грн/тонна в 2009 році.

Директор департаменту також повідомив, що Аграрний фонд купить за форвардними контрактами 20-25 тис тонн гречки для створення стабілізаційного фонду з метою запобігання ціновим коливанням і підтримки вирощування гречки цього року.

Раніше повідомлялося, що виробники гречаної крупи стримують її продаж через заходи державних контролюючих органів, що вживаються задля недопущення зростання цін на неї, повідомляють експерти ринку.

Зараз ви читаєте новину «Азаров завалить Україну китайською гречкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі