четвер, 16 грудня 2010 13:04

Азаров відкрив для киян три станції метро (ФОТО)
12

Фото: Фото: Тарас Подолян/Gazeta.ua

Учора, 15 грудня, в Києві відкрили три станції метро — Деміївську, Голосіївську та Васильківську, які продовжили лінію столичного метрополітену в напрямку житлового масиву Теремки.

На Куренівсько-Червоноармійській лінії введена в експлуатацію ділянка довжиною 3,79 км. Провізна спроможність нових станцій (проектна) - 33,7 тис. пасажирів за годину.

У зв'язку з введенням в експлуатацію нових станцій метро були внесені зміни до схеми маршрутів наземного громадського транспорту в Голосіївському районі. На даний час мешканців району обслуговує 7 тролейбусних маршрутів і 11 автобусних маршрутів.

В урочистій церемонії відкриття станцій взяли участь прем'єр-міністр Микола Азаров, віце-прем'єр-міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Віктор Тихонов та голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов.

Азаров подякував будівельникам даної ділянки метрополітену за виконану роботу. Також прем'єр проїхався поїздом від станції Васильківська до станції Деміївська.

Прем'єр наголосив, що тепер перед урядом стоять дуже великі завдання на наступні роки, і вже сьогодні на засіданні Кабміну було розглянуто цілу низку великих проектів по місту Києву.

Глава уряду пообіцяв, що протягом п'яти років Київ перетвориться у сучасну європейську столицю.

Нагадаємо, будівництво першої черги метро на Теремки почалося у 2005 році. Три станції - "Деміївська", "Голосіївська" і "Васильківська" - планували здати в експлуатацію ще в 2008 році.

Зараз ви читаєте новину «Азаров відкрив для киян три станції метро (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі