субота, 14 липня 2007 14:22

Азаров: Указ Ющенка від 13 липня правильний, але марний

Перший віце-прем`єр-міністр, міністр фінансів України Микола Азаров підтримує видання Президентом Указу "Про заходи щодо підвищення ефективності системи закупівель товарів, робіт і послуг за державні кошти" (від 13 липня 2007 року), але вважає цей документ марним.

Таку думку Азаров висловив в ексклюзивному інтерв`ю "5 каналу".

"В Указі Президента йдеться про те, що я говорив постійно. Ніяка громадська організація не повинна підмінювати орган державної влади. Тендерна палата повинна займатися тим, що для неї природно: громадський контроль над державними закупівлями. От і все. Це не мало. Це дуже багато", - сказав Азаров.

На його думку, Тендерна палата відволікала бюджетні ресурси від їх безпосереднього призначення. "Припустимо, є у держави ресурси на закупівлю ліків. А чому цей ресурс має витрачатися на розміщення оголошення на монопольному сайті Тендерної палати? Чому цей ресурс має витрачатися на розробку невідомої нікому тендерної документації?", - поцікавився він.

Перший віце-прем`єр підкреслив, що вітає появу Указу Президента. "Але після виходу цього указу нічого не зміниться в цій сфері. Указ не може регулювати, він власне і визнає, що носить рекомендаційний характер. Але навіщо Президенту займатися рекомендаціями? Від нього чекають дій, причому рішучих дій. І від уряду теж", - додав Азаров.

Він вважає, що уряд "зробив все, щоб навести лад, проте Президент не став підписувати закон". "Усунути порушення можна тільки одним шляхом – внесенням змін до закону. Закон може змінити тільки закон. Тільки закон може припинити дію тих або інших норм закону. Така Конституція. Не Можна Указом змінити норми закону, тому і указ вийшов, загалом, правильним, але марним", - зазначив Азаров, передає УНІАН.


Зараз ви читаєте новину «Азаров: Указ Ющенка від 13 липня правильний, але марний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі