вівторок, 12 квітня 2011 13:09

Азаров суворо попередив керівників ЖЕКів

Азаров суворо попередив керівників ЖЕКів

Кабмін доручив перевірити обґрунтованість тарифів на житлово-комунальні послуги.

Відповідне доручення прем'єр Микола Азаров дав керівнику Державної фінансової інспекції Петру Андрєєву.

Зокрема, керівник уряду доручив протягом тижня надати розширену інформаційно-аналітичну довідку щодо результатів перевірок обґрунтованості тарифів на послуги ЖКГ.

Крім того, ревізори мають подати план "заходів швидкого реагування" у випадках, коли порушено принцип економічної обґрунтованості впровадження тарифів.

На переконання Азарова, "треба принципово виключити можливість такої ситуації, коли громадяни оплачують безгосподарність та неіснуючі послуги".

"Відповідальність за необґрунтоване завищення тарифів повинні нести керівники комунальних підприємств – як за завдання матеріальної шкоди споживачам комунальних послуг", - сказано у повідомленні прес-служби Кабміну.

Також Азаров доручив міністерству регіонального розвитку "запропонувати механізм щоквартальних публічних звітів житлово-експлуатаційних організацій про витрачання коштів, сплачених громадянами за житлово-комунальні послуги".

"Результати таких звітів мають впливати на оцінку роботи керівників відповідних підприємств та визначати: чи продовжувати з ними контракти. Така норма має бути додана до контрактів", - сказано у повідомленні.

Раніше Андрєєв заявляв, що тарифи на житлово-комунальні послуги завищено на 60%.

Зараз ви читаєте новину «Азаров суворо попередив керівників ЖЕКів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі