вівторок, 19 жовтня 2010 19:32

Азаров проведе у Києві та ще двох областях експеримент

Азаров проведе у Києві та ще двох областях експеримент
Кабінет Міністрів вирішив створити єдину інформаційно-аналітичну систему обліку та управління коштами соціальної сфери та запровадити електронну соціальну карту.

Про це йде мова в постанові Кабміну від 11 жовтня.

Кабмін затвердив Міністерство фінансів головним виконавцем та координатором роботи щодо впровадження електронної соціальної карти. Главі Мінфіну Федору Ярошенку доручено створити та очолити міжвідомчу комісію з питань впровадження карти, включивши до її складу представників зацікавлених органів, представників профспілок, роботодавців і експертів.

Уряд поставив перед комісією завдання вивчити міжнародний досвід впровадження електронної соціальної карти із застосуванням технологій різних платіжних систем і провести аналіз передумов для створення єдиної інформаційно-аналітичної системи обліку та управління коштами соціальної сфери та впровадження електронної соціальної карти на всій території Україні.

Передбачається, що в 2010-2011 році електронна соціальна карта буде впроваджена в якості експерименту в Києві, Харківській та Чернівецькій областях.

Київській міській, Харківській та Чернівецькій обласним державним адміністраціям доручено підготувати розрахунки витрат на проведення експерименту та в місячний термін подати їх Мінфіну, який у свою чергу повинен передбачити в проекті державного бюджету на 2011 рік та наступні роки кошти для впровадження електронної соціальної карти.

Уряд також доручив держадміністраціям щокварталу подавати Мінфіну звіт про хід проведення експерименту.

Як відомо, 18 травня російський Сбербанк запропонував Кабінету Міністрів реалізувати в Україні спільно з Державним підприємством поштового зв'язку "Укрпошта" проект випуску соціальних карт для українських громадян.

Після цього Президент Віктор Янукович доручив Міністерству економіки та Державному Ощадному банку розглянути можливість випуску соціальних карт.

Соціальна карта являє собою багатофункціональну іменну пластикову картку, яка видається громадянину, який є одержувачем соціальної допомоги.

proUA.com

Зараз ви читаєте новину «Азаров проведе у Києві та ще двох областях експеримент». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі