пʼятниця, 28 грудня 2007 16:40

Автори троянів використовували вбивство Беназір Бхутто в своїх цілях

Автори троянських програм використовували вбивство лідера пакистанської опозиції Беназір Бхутто в своїх цілях. У пошукових системах за запитом "Benazir" видаються декілька сторінок, які перенаправляють користувачів на троян.

Останній, у свою чергу, проникнувши на комп"ютер, викачує з мережі ще більше шкідливих файлів. За даними виробника антивірусів Trend Micro, JavaScript, аналогічний використаному для запитів, пов"язаних з Бхутто, зустрічається і на інших сайтах.

Зокрема, сторінки із викликаючим троян кодом зустрічаються на сервісах MSN, Blogspot, Dogpile, Vino і Autoworld.

Компанія Symantec також повідомила про те, що під виглядом відеозапису вбивства Бхутто в Мережі розповсюджується ActiveX-компонент, який може завдати шкоди комп"ютеру. У класифікації Symantec дана програма носить назву Emcodec-Trojan.

Колишній прем"єр-міністр Пакистану Беназір Бхутто померла 27 грудня в госпіталі незабаром після вибуху, проведеного терористом смертником. Від вибуху загинуло ще 21 людина, пише видання The Register.

Зараз ви читаєте новину «Автори троянів використовували вбивство Беназір Бхутто в своїх цілях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі