середа, 04 липня 2007 12:50

Автори інтернет-посібників з виготовлення бомб потраплять під суд

Публікація в інтернеті інструкцій з виготовлення вибухівки стане кримінально караною дією згідно новому антитерористичному законопроекту, який був у вівторок представлений на розгляд європейських країн комісаром Євросоюзу з питань юстиції Франко Фраттіні.

Приводами для появи документа стали, зокрема, невдалі червневі теракти у Великобританії і загибель іспанських туристів в Ємені.

За словами авторів законопроекту, у разі відмови заблокувати доступ до сайтів з терористичними інструкціями переслідування загрожує і інтернет-провайдерам. Навіть якщо сайт розташований за межами Євросоюзу.

Проте, Асоціація інтернет-провайдерів заявила про намір боротися з будь-якими спробами покласти кримінальну відповідальність за зміст сайтів на її членів. Як затверджує представник організації, "провайдер не є видавцем і не має редакторського контролю над змістом серверів, розміщеним третьою стороною".

Представник британського уряду повідомила, що згідно "Акту про тероризм" 2006 року розміщені у Великобританії сайти, на яких містяться чіткі інструкції по створенню бомби, можуть бути піддані кримінальній відповідальності за заохочення терористичної діяльності. Проте у разі розміщення сайту за межами країни британський суд вже не має подібної юрисдикції, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Автори інтернет-посібників з виготовлення бомб потраплять під суд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі