середа, 20 лютого 2008 16:32

Автора карикатури на пророка Мухаммеда вигнали жити на вулицю

Данський карикатурист Курт Вестергаард, якого радикальні ісламісти готувалися убити за карикатуру на пророка Мухаммеда, вимушений був покинути готель, де він тимчасово проживав, ховаючись від зловмисників, пише Der Spiegel.

Адміністрація готелю зажадала від нього з"їхати, оскільки він нібито піддає небезпеки інших постояльців. Таким чином, 73-річний Вестергаард разом з дружиною опинився на вулиці і вимушений підшукувати притулок.

У свій власний будинок карикатурист повернутися не може, оскільки, відразу після того як в листопаді 2007 року стало відомо про розкриття змови ісламістів, представники данської спецслужби PET настійно рекомендували йому покинути своє житло.

Нагадаємо, що 12 лютого данська поліція заарештувала, за одними даними, трьох, за іншими - п"ятеро осіб, які готували замах на Курта Вестергаарда. Серед них були громадяни Тунісу і декілька натуралізованих данців мусульманського віросповідання.

Вастергаад - автор однієї з найсуперечливих карикатур з серії в 12 малюнків, опублікованих у вересні 2005 року на сторінках данської газети Jyllands-posten. На ній пророк Мухаммед зображений в тюрбані у вигляді бомби.

Публікація карикатур свого часу викликала хвилю протестів в мусульманських країнах. Проте, коли стало відомо про підготовку вбивства Вестергаарда, більше десяти данських газет знов передрукували карикатури, показавши, що ісламістам їх не залякати, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Автора карикатури на пророка Мухаммеда вигнали жити на вулицю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі