неділя, 16 січня 2011 13:03

Автомобіль з вибухівкою розтрощив дагестанське кафе і вбив людей (ФОТО)
10

Фото: Фото: Вести

У п'ятницю, 14 січня, біля кафе "Білі ночі" на околиці Хасавюрта, Дагестан, була підірвана легкова автомашина ВАЗ-2107.

Чотири людини загинули, ще близько 10 важко поранені. За попередніми даними, саморобний фугас - спрацював у машині, припаркованій поруч з будівлею. Все сталося ввечері о 19.50, коли у закладі вже було багато відвідувачів.

Ударна хвиля була такої сили, що буквально змела кабінки разом з гостями закладу, працівниками кафе і людьми, що стояли поруч. Три людини загинули на місці. Всього від вибуху постраждали від 8 до 11 осіб. Стан людей, які вижили, за заявою лікарів, вкрай важкий. Операції не припинялися всю ніч.

Такі руйнування могла залишити бомба еквівалентна за потужностю 50 кілограмам у тротилу. Про силу заряду можна судити хоча б з того, що двигун замінованої машини виявили в ста метрах від місця підриву.

Серед основних версій події оперативники називають терористичний акт і, не виключено, що в до цього причетні місцеві бойовики. У Дагестані, це не перший напад на кафе і ресторани. Буквально три дні тому, в Махачкалі, екстремісти спалили пивний бар.

За матеріалами Вести

Зараз ви читаєте новину «Автомобіль з вибухівкою розтрощив дагестанське кафе і вбив людей (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі