четвер, 20 березня 2008 09:26

Австрія відмовилася платити викуп за двох заручників захоплених "Аль-Каїдою"

 Австрія відмовилася платити викуп двох своїх громадян, захоплених "Організациєю "Аль-Каїда" у країнах ісламського Магріба". Про це заявив австрійський дипломат Антон Прохазка, який веде переговори з викрадачами про звільнення австрійців.

"Ситуація дуже складна і делікатна, - відзначив він. - Але австрійський уряд не платить викуп - це наша позиція". Разом з тим, Прохазка наголосив, що прикладаються всі зусилля, щоб звільнити заручників. "Ми знаходимося в тісному контакті з нашими друзями у Малі і покладаємося на них", - сказав австрійський дипломат.

Австрійські туристи, 44-річна Андреа Клойбер і 51-річний Вольфганг Ебнер, були викрадені 22 лютого під час подорожі по пустелі Сахара у районі Тунісько-Алжирського кордону. Повідомлення про їх викрадення вперше було озвучене телеканалом "Аль-Джазіра" 10 березня, після чого Австрія почала докладати активних дипломатичних зусиль з метою визначення місцезнаходження і звільнення своїх громадян. В даний час викрадачі і заручники можуть знаходитися на півночі Малі. У обмін на життя австрійців терористи добиваються сплати викупу у 5 млн. євро і звільнення 10 їх спільників, раніше арештованих за причетність до різних терактів, яких тримають у в"язницях Алжиру і Тунісу.

У тому разі, якщо вимоги бойовиків не будуть виконані, вони загрожують убити заручників до опівночі 23 березня. Терористи розповсюдили заяву, у якій йдеться про продовження терміну дії ультиматуму владою Австрії.

При цьому викрадачі попередили, що "Австрія, Туніс і Алжир несуть відповідальність за життя заручників до закінчення нового терміну - півночі 23 березня, якщо вимоги не будуть виконані, повідомляє ІТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Австрія відмовилася платити викуп за двох заручників захоплених "Аль-Каїдою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі