середа, 20 червня 2007 15:09

Австралійську в"язницю перетворять на житловий комплекс

Австралійська девелоперська компанія Valad Property Group вкладе 450 мільйонів доларів США в будівництво нового житлового комплексу Pentridge Piazza.

Комплекс розташовуватиметься на місці колишньої в"язниці Pentridge і передбачає будівництво 1130 будинків, супермаркету, магазинів, бізнес-центра і невеликого готелю.

Земельна ділянка в 8 кілометрах від Мельбурну площею в 6,5 гектарів обійшлася новому власникові в 36 мільйонів доларів США. Будівництво перших 63 котеджів почнеться найближчим часом.

В"язниця Pentridge, побудована в 50-і роки XIX століття у зв"язку з зростанням злочинності в період золотої лихоманки, була закрита і продана в 1999 році. При зведенні коттеджного селища використовують колишні будівлі в"язниці, сторожові вежі, а також оригінальні базальтові стіни в"язниці, які внесені до списку культурної спадщини, повідомляє Lenta.ru.



Зараз ви читаєте новину «Австралійську в"язницю перетворять на житловий комплекс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі