пʼятниця, 23 травня 2008 18:57

Австралійському фотографові заборонили виставку знімків голих підлітків

Поліція Сіднея заборонила проведення виставки зображень голих підлітків роботи австралійського фотографа Біла Хенсона.

Церемонія відкриття виставки була призначена на вечір 22 травня. На фотографіях, які малибули бути представлені публіці, зображені голі діти 12-ти, 13-ти років. Також у залах повинні були бути розміщені широкоформатні зображення дівчаток-підлітків, оголених до пояса.

В даний час навколо виставки розгорілися запеклі суперечки, чи було передчасне закриття експозиції правильним кроком, адже багато хто з фотохудожників не згоден з твердженням про те, що зображення дитячої наготи є елементами порнографії.

До речі, колега Хенсона, американський фотограф Спенсер Тунік, завдяки роботам в стилі "ню" здобув світову популярність.

Тунік - скандально відомий фотограф, якого на початку 90-х не раз заарештували за зйомку голих моделей в центрі Нью-Йорка. А зараз його фотографії відомі всім цінителям мистецтва, і його інсталяції давно не викликають протесту влади.

Останньою знаменитою роботою Туніка стала масова гола фотосесія на футбольному стадіоні Відня. Тисяча вісімсот сорок добровольців 11 травня позували Туніку на трибунах "Ернст Хаппель", де 29 червня пройде фінал чемпіонату Європи з футболу-2008.

А його фотографування в Мехико-сіті в травні 2007 року стало наймасштабнішим проектом у стилі "ню". На центральній площі міста фотографові позували близько 18 тисяч голих людей, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Австралійському фотографові заборонили виставку знімків голих підлітків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі