четвер, 21 червня 2007 14:24

Австралійським аборигенам заборонили пити і дивитися порно

Уряд Австралії ввів шестимісячну заборону на продаж і споживання алкоголю в районах, де проживають австралійські аборигени. Заборона також накладена на розповсюдження і перегляд порнографії.

Тим самим влада намагаються зупинити зростання сексуального насилля над дітьми. Прем"єр-міністр Джон Ховард описав ситуацію, що склалася в країні, як критичну і таку, що вимагає виняткових заходів.

Згідно даним урядової доповіді, пияцтво і бідність є основними причинами насильства над неповнолітніми.

В зв"язку з цим влада не тільки заборонить продаж і споживання алкоголю, але також скоротить розмір виплат по допомозі з метою повністю виключити можливість придбання спиртного.

Одночасно буде збільшена допомога на дітей, які відвідують школу, і введені суворі правила використання вказаних виплат, щоб вони витрачалися за призначенням: на хороший одяг і правильне харчування.

Крім того, всі комп"ютери в місцях загального користування будуть перевірені на зміст матеріалів порнографічного змісту, які у разі виявлення будуть ліквідовані. Федеральний уряд також підсилить контроль над місцевою владою в районах, населених аборигенами, щоб простежити за виконанням вказаних розпоряджень.

Зі свого боку, лідери співтовариств аборигенів Австралії висловили свою незгоду з рішенням уряду, назвавши його необдуманою і поспішною реакцією на питання, що вимагає серйозного підходу, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Австралійським аборигенам заборонили пити і дивитися порно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі