вівторок, 27 березня 2007 15:03

Австралійський в"язень Гуантанамо несподівано зізнався в посібництві терористам

Громадянин Австралії 40-річний Девід Хікс - в"язень Гуантанамо - вчора визнав себе винним в пособництві терористам. З"явившись перед військовим трибуналом, австралієць через свого адвоката заявив, що визнає себе винним в "наданні матеріальної допомоги терористам". У в"язниці на американській військовій базі Гуантанамо на Кубі Хікс перебуває з осені 2001 року.

Офіційне звинувачення, пред"явлене Хиксу в лютому 2007, включало такі пункти, як замах на вбивство, злочинна змова і надання допомоги супротивникові. Проте після того, як він зізнався в наданні матеріальної допомоги терористам, решту звинувачень з австралійця було знято.


Хікса було затримано в 2001 році, за підозрою в участі в бойових діях в Афганістані на стороні руху "Талібан"; перед цим він пройшов підготовку в тренувальному таборі "Аль-Каєди". Австралієць зустрічався з лідером "Аль-Каєди" Осамой бін Ладеном і "черевичним терористом" Річардом Рейдом. Крім того, він брав участь у спробі встановити підслуховуючі пристрої в посольстві США в Кабулі.

Очікується, що після виголошення вироку військовим трибуналом, Хікса відправлять відбувати покарання на батьківщину. За сукупністю пред"явлених звинувачень Хіксу загрожував довічний тюремний вирок. Проте напередодні початку слухання його справи голова військового трибуналу заявив, що "розумний" вирок Хіксу - 20 років тюрми. При цьому він не уточнив, чи буде зараховано в термін вироку п"ятирічне перебування австралійця у в"язниці на базі Гуантанамо, повідомляє, з посиланням на AFP, Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Австралійський в"язень Гуантанамо несподівано зізнався в посібництві терористам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі