пʼятниця, 25 травня 2007 12:44

Австралійські аборигени віддадуть свою землю під атомне звалище

Австралійські аборигени запропонували владі країни свої землі у містечка Muckaty Station для розміщення сховища атомних відходів низького і середнього рівня забруднення. За ділянку площею в півтора квадратні кілометри, розташовану на Північній території континенту, вони мають намір отримати $9,87 мільйона.

8 мільйонів з отриманих коштів будуть передано в управління добродійному фонду, а мільйон, що залишився, піде на освіту. Самі аборигени називають операцію, яку ще повинна схвалити Австралійська організація з атомної фізики і технології, "золотим дном".

За планом будівництва, відходи звозитимуться на ділянку протягом наступних 50 років, а через 200 років сама земля буде оголошена безпечною і передана аборигенам назад.

У ідеї розміщення атомного звалища на так званих "традиційних землях" є і супротивники. За їхніми словами, аборигенів неправильно проконсультували про особливості проекту, а поправки, які уряд вніс до законодавства минулого року, зробили неможливим оскарження операції. Проти будівництва виступив і уряд Північної території, пише газета Herald Sun.

Зараз ви читаєте новину «Австралійські аборигени віддадуть свою землю під атомне звалище». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі