четвер, 05 червня 2008 13:40

Австралійська поліція заарештувала 70 педофілів

В Австралії заарештували сімдесят осіб в рамках операції по розкриттю педофільської інтернет-мережі. Як повідомляє AFP, представники австралійської поліції відзначають, що слідство у цій справі продовжується і можна чекати нових арештів.

За даними агентства, розслідування, що торкнулося 170 країн світу, було ініційоване Інтерполом після виявлення 99 зображень, що містять дитячу порнографію, на сайті, зареєстрованому в Європі. Наголошується, що цей ресурс відвідало близько 12 мільйонів чоловік за 76 годин.

Вивчивши IP-адреси, з яких на сайт заходили відвідувачі, співробітники Інтерполу дійшли висновку, що 2800 з них знаходяться в Австралії. Ця інформація була передана місцевій поліції. За наступних півроку австралійській владі вдалося ідентифікувати всіх власників адрес, з яких проглядали дитячу порнографію.

Reuters уточнює, що арештованих людей підозрюють не тільки в прогляданні дитячої порнографії, але і в розповсюдженні подібних зображень.

У поліції повідомили також, що перші арешти були здійснені в тих випадках, коли в небезпеці могли опинитися конкретні діти. В рамках операції четверо неповнолітніх були ізольовані від своїх сімей.

Повідомляється також, що серед заарештованих є декілька вчителів, офіцер поліції і системний адміністратор. Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Австралійська поліція заарештувала 70 педофілів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі