середа, 12 березня 2008 17:04

Австралійська письменниця стала лауреатом премії Астрід Ліндгрен

Австралійка Соня Хартнетт стала володаркою міжнародної літературної премії, установленої шість років тому на згадку про відому шведську дитячу письменницю Астрід Ліндгрен.

Шведський уряд заснував премію пам"яті Астрід Ліндгрен шість років тому, відразу ж після смерті цієї відомої дитячої письменниці, автора незабутнього Карлсона, який живе на даху і дівчинки Пеппі-довга панчоха. Сума нагороди складає п"ять мільйонів шведських крон або 540 тисяч євро.

Ім"я нового лауреата за традицією назване на батьківщині письменниці в місті Віммербю. Соня Хартнетт народилася в 1968 році. Її перша книга була опублікована в 15 років, пише вона, в основному, про підлітків і їх переживання.

У списку претендентів на нагороду цього року було 155 кандидатів з 61 країни світу. Серед них дитячі письменники, художники, а також організації, які працюють з дітьми і підлітками.

Церемонія вручення премії 2008 року відбудеться в Стокгольмі 28 травня. Премія вважається однією з найзначніших нагород за заслуги з розвитку літератури для дітей і юнацтва.

Володарем нагороди минулого року став книжковий центр з Венесуели "Банко де лібро". Нагорода була вручена йому "за великий внесок з культивування любові до читання серед дітей і підлітків Венесуели", передає РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Австралійська письменниця стала лауреатом премії Астрід Ліндгрен». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі