неділя, 16 березня 2008 14:50

Австралійці знайшли затонулий фашистський крейсер

Біля узбережжя Австралії в суботу, 15 березня, були виявлені уламки німецького крейсера "Корморан", затонулого більше 65 років тому в ході Другої світової війни, повідомляє AFP.

За інформацією агентства, остов корабля був виявлений в ході операції з пошуку останків австралійського крейсера "Сідней", потопленого "Кормораном". Останки знаходяться на глибині близько 2,5 кілометрів в 150 кілометрах на захід від затоки Шарк Бей, яка знаходиться біля найзахіднішої точки континенту.

Німецький військовий корабель "Корморан" і австралійський крейсер "Сідней" затонули в ході морської битви 19 листопада 1941 року. На борту "Сіднея" знаходилися 645 чоловік, нікому з них вижити не вдалося. При цьому 317 з 397 чоловік, що знаходилися на борту "Корморана", встигли врятуватися на човнах.

Операція з пошуку уламків крейсера "Сідней" почалася близько двох тижнів тому, уряд Австралії виділив для цих цілей майже чотири мільйони доларів, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Австралійці знайшли затонулий фашистський крейсер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі