пʼятниця, 18 лютого 2011 12:11

Австралійці перетнули континент на вітромобілі (ФОТО)
9

Фото: Фото: Gizmag

Двоє німецьких ентузіастів вітряного транспорту завершили 18-денну подорож завдовжки 4 800 км. Підготовка до унікальної трансконтинентальної пригоди телеведучого Дірка Гіона та інженера-мандрівника Штефана Зіммерера почалася минулого року, коли було сконструйовано транспортний засіб під назвою Wind Explorer.

Невеликий двомісний автомобіль, побудований за родстер-схемою, важить в спорядженому стані лише 200 кг. Цього вдалося досягти завдяки корпусу з вуглепластикових композитних панелей і алюмінієвої ходової частини.

Авто обладнане чотирма блоками з 14 літій-іонних батарей кожен. Їх сумарна продуктивність становить 8 кіловат-годин. Це дає змогу Wind Explorer розвивати швидкість до 80 км / год. А заряджає акумулятори портативна вітряна турбіна потужністю 1 кВт. У розкладеному стані висота конструкції становить 7,3 м, а розмах лопастей - 2,7 м.

Випробувальні заїзди вітромобіля почалися 30 грудня. У Південній півкулі це літо. А 26 січня мандрівники стартували з міста Олбані, що в Західній Австралії. Основну частину шляху уздовж південного узбережжя пройшли на електриці, генерованій вітряною установкою. 12 лютого вони досягли кінцевої точки маршруту - Сіднея.

Під час пробігу встановлені три рекорди. Вперше вітромобіль перетнув цілий континент і пройшов найбільш значну відстань як у цілому (близько 4 800 км), так і протягом 36 годин (493,5 км). До того ж була доведена застосовність технології для тривалої роботи.

Якщо ж рахувати витрати на спожиту електроенергію, подорож обійшлася всього в € 10.

За матеріалами: Компьюлента

Зараз ви читаєте новину «Австралійці перетнули континент на вітромобілі (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі