понеділок, 17 лютого 2020 17:12

Авіакатастрофа МАУ в Ірані: Україна вимагатиме компенсацій для 5 країн

Авіакатастрофа МАУ в Ірані: Україна вимагатиме компенсацій для 5 країн
Український пасажирський літак авіакомпанії МАУ, який виконував рейс "Тегеран-Київ", розбився в Ірані 8 січня. Жоден зі 176 осіб, які перебували на борту, не вижив. ФОТО: tsn.ua

Вести переговори щодо виплати компенсацій родинам загиблих у катастрофі літака компанії МАУ під Тегераном Україна буде від імені всіх 5 країн, громадяни яких стали жертвами трагедії.

Заявив про це міністр закордонних справ Вадим Пристайко, повідомляє Укрінформ.

"Україна вестиме переговори від імені всіх п'яти країн. І те, про що домовиться Україна, виплатять громадянам усіх країн, включаючи, до речі, Іран. Це була наша принципова позиція й ми досягли її", — розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Авіакатастрофа літака МАУ: Іран припинив ділитися з Україною доказами

Домовляються з іранською владою про суму компенсацій як для родин загиблих, так і для компанії МАУ за знитий літак.

Щодо фінансової допомоги, яку родини загиблих українців отримали від українського уряду, Пристайко уточнив, що то була не компенсація, а саме допомога.

17 лютого минає 40 діб від дня катастрофи рейса PS752 під Тегераном. Вшанували пам'ять жертв в аеропорту "Бориспіль": заклали сквер і встановили пам'ятний камінь. На поминальні заходи запросили рідних і близьких загиблих українців, послів і представників дипломатичних місій країн, що також втратили своїх громадян.

Зараз ви читаєте новину «Авіакатастрофа МАУ в Ірані: Україна вимагатиме компенсацій для 5 країн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі