середа, 06 лютого 2008 13:01

Аварія на трубопроводі у Дагестані призвела до попадання нафти у Каспій

Результати лабораторного аналізу підтвердили попадання в Каспійське море нафти, що розлилася в наслідок аварії на трубопроводі в Дагестані, повідомила РІА "Новости" у  середу начальник комплексної лабораторії дагестанського Центру гідрометеорології і моніторингу навколишнього середовища Альбіна Магомедова.

Тим часом у Дагестані продовжуються роботи по усуненню наслідків аварії на магістральному нафтопроводі Баку-Новоросійськ. Як повідомили агентству "Интерфакс" у прес-службі ГУ МНС Росії по республіці, площа нафтової плями біля узбережжя Каспійського моря на місці впадання річки Рубас становила близько 100 кв.м.

Роботи по ліквідації наслідків аварії ведуть фахівці об"єднання "Чорноморськтранснафта".

Раніше повідомлялося, що минулого тижня із звареного шва нафтопроводу, що розійшовся, на ґрунт вилилися близько 100 тонн нафти, більше п"яти тонн потрапило у річку Рубас. Незабаром нафта була зупинена, почався вивіз забрудненого ґрунту.

Нагадаємо, прорив трубопроводу, який раніше називався "Грозний-Баку" стався у неділю за 20 кілометрів від дагестанського села Беліджі. Вилилося близько 100 тонн сирої нафти, зокрема, п"ять тонн потрапили у річку Рубас, яка впадає у Каспій.

Зараз ви читаєте новину «Аварія на трубопроводі у Дагестані призвела до попадання нафти у Каспій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі