вівторок, 15 червня 2010 09:36

Аварія на шахті: один гірник загинув і доля одного залишається невідомою

Аварія на шахті: один гірник загинув і доля одного залишається невідомою

Шахтар загинув і доля одного залишається невідомою через викид 14 червня вугільно-газової суміші на шахті ім. Румянцева Державного підприємства "Артемвугілля" в Горлівці (Донецька область).

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства з надзвичайних ситуацій і захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи.

Викид вугільно-газової суміші відбувся о 21:40 на горизонті 1 090 м під час буріння шпурів (свердловин).

О 2:55 керівництвом шахти і штабом з ліквідації аварії через нестабільність гірської маси і загрозу руйнування виробітки тимчасово припинені пошуково-рятувальні роботи і видобуток вугілля.

На момент викиду в шахті було 15 шахтарів, з них 13 самостійно вийшли на поверхню.

2 гірники опинилися під завалом, з них один загинув, тіло звільнене з-під завалу і підняте на поверхню.

Станом на 7:00 вівторка доля другого шахтаря залишається невідомою.

До пошуково-рятувальних робіт залучено 5 відділень Державної воєнізованої гірничорятувальної служби Міністерства вугільної промисловості.

Нагадаємо, 5 шахтарів загинули через викид 6 червня вугільно-газової суміші на шахті ім. Олександра Скочинського Державного підприємства "Донецька вугільна енергетична компанія" (Донецьк).

На момент викиду в шахті знаходилися 252 людини, на аварійній ділянці працювали 23 гірники, з них 18 самостійно вийшли на поверхню, 5 гірників опинилися під завалом.

proUA

Зараз ви читаєте новину «Аварія на шахті: один гірник загинув і доля одного залишається невідомою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі