субота, 19 грудня 2015 06:44

Аваков розповів, як буде діяти поліція у випадку "Майдану-3"

Аваков розповів, як буде діяти поліція у випадку "Майдану-3"
Фото: inforesist.org

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков упевнений, що під час масових протестів конфлікти між поліцією і протестуючими потрібно вирішувати політичним шляхом. Хоча статут дозволяє правоохоронцям застосовувати зброю, якщо на них нападають з бойовою зброєю.

"1-2% радикально налаштованих людей можуть провокувати конфлікти, як, наприклад, у ситуації біля Верховної Ради 31 серпня. У таких випадках поліція і Нацгвардія повинні бути сильними, також повинні діяти спецбригади, які вирішують подібні ситуації. Тому в поліції буде КОРД, куди увійдуть всі силові підрозділи, а в секторі громадської безпеки буде силовий патруль, щоб, зокрема, зробити захист свідків справжнім, а не такий, як зараз. Але в цілому служба буде орієнтована на сервіс", — сказав Аваков в інтерв'ю ZN.ua.

При цьому глава МВС не бачить посилань для "Майдану-3", незважаючи на велику кількість зброї, привезеної із зони АТО, і дестабілізацію з боку демобілізованих з фронту військових.

Зараз ви читаєте новину «Аваков розповів, як буде діяти поліція у випадку "Майдану-3"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі