середа, 13 серпня 2014 18:45

АТО: 19-річному десантнику від пострілу з РПГ роздробило руку
4

19-річний Антон Воленко із Запоріжжя проходить реабілітацію у ірпінському військовому госпіталі. Лікарям вдалося врятувати його праву руку, яку роздробило від вибуху РПГ. Зараз родина збирає гроші на реабілітацію. Про це пише Волонтерська сотня у Фейсбук.
Антон служив за контрактом у 25-ій окремій повітряно-десантній Дніпропетровській бригаді.
"15 червня Антон їхав у першій машині колони однієї з аеромобільних бригад поблизу містечка Ямполя (Краснолиманський район на Донеччині). Коли терористи обстріляли колону, одержав важке поранення: комбіноване вогнепальне осколкове поранення правої руки (втрата м'язів, роздроблення кістки з втратою уламків); опіки другого ступеня обличчя, шиї, рамена; сліпі ушкодження м'яких тканин голови; закрита черепно-мозкова травма; контузія; контузія правого променевого нерва; численні осколкові поранення обох ніг та бедер; перебиття обох барабанних перетинок. Протягом 10 годин, аж поки не дістав першу медичну допомогу, перебував у свідомості. Вблагав лікаря не ампутувати руку. Переніс сім операцій (одна з останніх - з пересаджування шкіри на руці). Потребує тривалої реабілітації.
Наказом президента Антон Воленко нагороджений орденом "За мужність" третього ступня.

Реквізити для допомоги:
Картка Приватбанку: 5168 7553 2475 4205.
Одержувач: Антон Дмитрович Воленко

Зараз ви читаєте новину «АТО: 19-річному десантнику від пострілу з РПГ роздробило руку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі