пʼятниця, 15 лютого 2008 13:21

Астрономи знайшли в космосі аналог Сонячної системи

Астрономи знайшли в космосі аналог Сонячної системи
Система планет, яку вдалося виявити астрономам США, практично ідентична нашій Сонячній системі, тільки набагато менша, повідомив керівник дослідження з Університету в Огайо (США) Скотт Гауді.

"Виявлена сонячна система складається із двох планет: вони обертаються навколо яскравої зірки, що практично удвічі менша за Сонце й холодніша за нього. Однак з огляду на віддалення від свого "сонця", можна говорити про сильну подібність виявленої сонячної системи до нашої", - сказав Гауді. За його словами, самі планети та їхні орбіти схожі на Юпітер й Сатурн у нашій Сонячній системі, просто трохи менші.

"Це схоже на зменшену копію нашої Сонячної системи, тільки із двома планетами", - сказав Гауді.

Він уточнив, що виявлена система планет перебуває "дуже далеко" - на відстані п"яти тисяч світлових років (один світловий рік дорівнює приблизно десяти трильйонам кілометрів) від нашої Сонячної системи.

Зірка, навколо якої обертаються планети, має назву OGLE-2006-BLG-109L.

У дослідженні, крім вчених, брали участь і двоє аматорів з Нової Зеландії. Одна з них - Дженні Маккормік - спостерігала за планетами через телескоп, встановлений у дворі її будинку, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Астрономи знайшли в космосі аналог Сонячної системи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі