вівторок, 03 травня 2011 12:48

Ассанж назвав Facebook "інструментом шпіонажу"

Ассанж назвав Facebook "інструментом шпіонажу"

Засновник сайту WikiLeaks Джуліан Ассанж назвав найбільшу в світі соціальну мережу Facebook "найбільшим інструментом для шпигунства, коли-небудь створеним".

За словами творця скандально відомого ресурсу, який публікує секретні документи урядів і великих корпорацій, Facebook автоматизує процес збору конфіденційних даних і полегшує роботу спецслужбам США.

Facebook є найповнішою в світі базою даних людей, їх взаємин, імен, адрес, місцезнаходження, про їхні зв'язки один з одним, і все це знаходиться на території США і доступно для національної розвідки, заявив Ассанж

За словами засновника WikiLeaks, справа не обмежується Facebook. Інтерфейс, через який користувачі добровільно поповнюють гігантську базу даних, вводячи особисті дані про себе і своїх друзів, поряд з соцмережею мають Google, Yahoo і інші великі американські організації, стверджує Ассанж.

Коли користувач додає одного в Facebook, він "робить безкоштовну роботу для американських спецслужб, створюючи для них цю електронну базу даних", вважає творець WikiLeaks. Він не стверджує в інтерв'ю, що соцмережа безпосередньо управляється розвідкою США, проте той факт, що спецслужби мають доступ до її даних, вже таїть в собі небезпеку для користувачів.

Для цього американська розвідка може чинити правовий та політичний тиск на керівництво Facebook, зазначив Ассанж. В кінці інтерв'ю він підкреслив, що викривальні публікації сайті WikiLeaks - це "всього лише верхівка айсберга", і додав, що дійсно важлива інформація ще не була опублікована.

Зараз ви читаєте новину «Ассанж назвав Facebook "інструментом шпіонажу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі