середа, 14 липня 2010 15:33

Ярослав Качинський звинуватив у смерті брата уряд Польщі

Ярослав Качинський звинуватив у смерті брата уряд Польщі

Брат-близнюк колишнього президента Польщі Леха Качинського Ярослав звинуватив уряд країни в непрямій причетності до авіакатастрофи під Смоленськом.

Ярослав Качинський відразу після катастрофи заявив міністру закордонних справ Польщі Радославу Сікорському, що причина загибелі президента криється у небажанні уряду купити більше сучасний літак для лідера країни.

Польська делегація летіла в Смоленськ для участі в траурних заходах у Катині на місці поховання жертв сталінських репресій на президентському літаку Ту-154М 1990 виробництва. Посадка проходила в складних погодних умовах, а диспетчери російського аеропорту неодноразово попереджали пілотів про небезпеку. Під час четвертого заходу на посадку літак зазнав аварії, загинули всі 96 пасажирів і членів екіпажу Ту-154.

Офіційне розслідування причин катастрофи не завершено, однак попередні дані свідчать, що катастрофа сталася через помилку пілотів. Варто відзначити, що літак Качинського проходив технічне обслуговування за декілька місяців до катастрофи і, згідно з даними бортових самописців, був повністю справний.

Схожу з думкою Ярослава Качинського точку зору на причини катастрофи під Смоленськом висловлював раніше колишній прем'єр-міністр країни Лешек Міллер. Він відзначав, що польські політичні еліти не наважувались придбати більш сучасний літак з міркувань економії.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Ярослав Качинський звинуватив у смерті брата уряд Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі