пʼятниця, 11 липня 2008 09:26

Армія США витратить більше мільярда доларів на ремонт БМП

Компанія BAESystems уклала крупний контракт з командуванням автобронетанкової техніки і озброєння Армії США (TACOM) на виконання ремонтно-відновних робіт і модернізацію бойових машин піхоти (БМП) Bradley. Як повідомляється в прес-релізі компанії, потенційна вартість контракту складає 1,3 мільярда доларів.

Основне замовлення в сумі 538 мільйонів доларів передбачає ремонт і модернізацію 160 бронемашин версії M2a3, 60 версій M3a3 і 32 M3a3BFIST. Роботи виконуватимуться BAESystems спільно з підприємством Армії США RedRiverArmyDepot і завершаться в червні 2010 року.

В рамках модернізації БМП Bradley отримають додаткове бронювання для захисту екіпажа від саморобних вибухових пристроїв і так звані комплекти виживаності в міських умовах BUSK (BradleyUrbanSurvivabilityKits). Згідно з задумом американського армійського командування, модернізація дозволить забезпечити ефективність застосування бронемашин у всіх типах сучасного бою.

БМП Bradley була прийнята на озброєння в 1981 році. Її маса складає від 20 до 30 тонн залежно від модифікації. Бронемашина оснащується дизельним двигуном потужністю 600 кінських сил і може розвивати швидкість більше 60 кілометрів на годину. Стандартний комплект озброєння Bradley включає 25-міліметрову автоматичну гармату M242Bushmaster, кулемет M240 калібру 7,62 міліметра і протитанковий ракетний комплекс Tow-2. Екіпаж складається з трьох чоловік. Десантне відділення розраховане на шість військовослужбовців, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Армія США витратить більше мільярда доларів на ремонт БМП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі