Ексклюзиви
пʼятниця, 09 листопада 2007 16:02

Армія США оголосила про перемогу над "Аль-Каїдою" в Багдаді

Американські військові майже повністю очистили передмістя Багдада від бойовиків іракської "Аль-Каїди", сказав командувач контингентом США в іракській столиці генерал-майор Джозеф Філ.

Філ також заявив, що кількість терактів в Багдаді скоротилася на 80 відсотків в порівнянні з червнем 2007 року, коли хвиля терористичної активності в Багдаді досягла свого піку. "Іракці вирішили, що з них достатньо насильства", - додав генерал.

Заява Джозефа Філа співпадає із заявами інших представників американського командування, які указують на поступове поліпшення ситуації в Іраку.

Один з британських аналітиків розцінив заяву Філа як "занадто оптимістичну". Два роки тому американці заявили, що змогли повністю узяти під свій контроль і забезпечити безпеку на дорозі з Багдаду в міжнародний аеропорт. Через декілька тижнів на дорозі була здійснена серія крупних терактів.

Крім того, заява Джозефа Філа про поліпшення загальної ситуації в Іраку підриває останні політичні події в країні. Прем"єр-міністрові Нурі аль-Маліки так і не вдалося домовитися з представниками суннітського політичного блоку про повернення до складу уряду, який вони покинули в серпні, пише британська The Guardian.

Зараз ви читаєте новину «Армія США оголосила про перемогу над "Аль-Каїдою" в Багдаді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути