субота, 29 березня 2008 12:42

Армія НДР виробляла порнофільми

В армії НДР існував офіційний департамент порнографії. Збройні сили виробляли власні порнофільми за участю жінок-військовослужбовців. Ця продукція вельми тішила високопоставлених німецьких офіцерів і політиків, які зовні здавалися безкомпромісними ханжами, пише Independent.

Докази, що в колишній комуністичній державі існувала таємна індустрія порно, були представлені минулого четверга в документальній картині "Порнографія виробництва НДР", знятої східно--німецьким телеканалом MDR. У фільм включені оригінальні кіноролики, що показують голих чоловіків, що цілуються, і жінок в чині молодших військових і напіводягнених жінок-рядових на параді.

У фільмі розповідається, що в армії Східної Німеччини працювала кінобригада зі штатом в 160 чоловік, і серед них було таємне аматорське коло з 12 ентузіастів порно, пише InoPressa.

57-річний Дітмар Шюрц, колишній звукооператор і порноактор, який зараз працює в медійному департаменті армії об"єднаної Німеччини, розповів, що підрозділ було створено 1982 року. До краху комунізму 1989 року його силами було знято в цілому 12 фільмів.

"Всі фільми знімалися таємно, проте частково з дозволу високопоставлених офіцерів, - зазначив Шюрц, додавши, що їхні прем"єри були подією, яку правляча еліта не пропускала. - На ці покази приходили всі боси - або з цікавості, або через хіть".

За словами Шюрца, фільми знімалися на 16-міліметрову плівку, і в якості студії використовувався військовий шпиталь. Більшість нібито зголоднілих за сексом жінок, що знімалися в картинах, були цивільними службовцями армії. "Ми питали їх, чи хочуть вони зіграти роль в кіно, і майже всі негайно відповідали "так", - розповів він.

За стилем еротичні кіноролики, показані в документальному фільмі, нагадують раннє скандинавське порно. При цьому, як не дивно, ролики колишньої передової країни Варшавського пакту не позбавлені сатиричних уколів на адресу недоліків комунізму, вказує британська газета.

Так, в одній зі сцен робітник чекає на прийом у лікаря-жінки в медичному кабінеті. Вона заходить і наказує чоловікові роздягтися до поясу. "Я - ваш автомеханік", - заявляє чоловік. Лікар негайно розстібає свій білий халатик і пропонує робітнику тут же зайнятися коханням - вона страшенно рада, що зустріла людину, яка полагодить їй машину в країні, де так складно знайти кваліфікованого механіка.

У числі таємних роликів були і сюжети у дусі "струнко - вільно": у одному жінка-рядовий в шоломі на плацу виконує команди типу "Оголити груди!". Ці сцени відверто не стикуются з атмосферою суспільного святенництва, яка панувала в Східній Німеччині до падіння Берлінської стіни, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Армія НДР виробляла порнофільми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі