пʼятниця, 07 вересня 2018 12:36

Аріні Меркуловій на лікування пухлини головного мозку потрібно 25 тисяч доларів

Автор: Фото надане Наталією Меркуловою
  Пухлину Арінці видалили не повністю: 5% лишили, бо знаходиться вона на життєво-важливій ділянці мозку.
Пухлину Арінці видалили не повністю: 5% лишили, бо знаходиться вона на життєво-важливій ділянці мозку.

8-річна Аріна Меркулова з Дніпра перебуває в одній із клінік Туреччини. У дівчинки виявили пухлину головного мозку. Вона перенесла дві операції, вартість яких становить $70 тис. На лікування й реабілітацію потрібно ще щонайменше $25 тис.

"Арінка в нас дуже активна дівчинка. Вчила англійську, брала уроки з малювання, займалася танцями. Обожнювала гратися зі своєю собакою Балтою. Але в кінці червня в неї почалися головні болі й блювота. Невропатолог призначив донечці ультразвукове обстеження судин голови й курс лікування. Арінці дещо полегшало. Але згодом все повторилося.

На додачу, у неї почало тягнути праву руку й ногу. В обласній дитячій лікарні зробили МРТ і виявили чималу пухлину. Вона була ускладнена внутрішньою гідроцефалією. Рахунок йшов на години. Нам порадили шукати клініку за кордоном. Відповіла зі Стамбулу. Зазначили, що треба 70 тисяч доларів. Зібрали завдяки рідним, друзям і небайдужим людям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10-місячному Данилу терміново потрібно закрили отвір в серці

В клініку нас доставили санавіацією. В Арінки дуже боліла голова, втрачала свідомість. Там ще раз обстежили.

15 серпня зробили шунтування. Воно допомогло зняти набряк, припинилися головні болі. А 31 серпня була друга операція по видаленню пухлини. Тривала 6 годин. Але 5 відсотків пухлини залишилося, бо знаходиться на життєво-важливій ділянці мозку. Арінці треба буде пройти опромінення, хіміотерапію й реабілітацію. Попередньо, це коштуватиме ще 25 тисяч доларів. Тому знову звертаємося за допомогою до небайдужих людей", - розповіла Gazeta.ua мати Наталія Меркулова.

Реквізити для допомоги:

Картка Приватбанку: 5168 7423 5864 2522 (Меркулова Наталія Михайлівна), її контакти: 0 (50) 567 28 81.

Зараз ви читаєте новину «Аріні Меркуловій на лікування пухлини головного мозку потрібно 25 тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі