четвер, 14 червня 2007 14:33

Архіви Великої вітчизняної війни розсекречені

Міністерство оборони РФ розсекретило архівні документи Червоної Армії і Військово-морського Флоту за 1941-1945 роки. Про це заявив в четвер начальник Архівної служби Міноборони полковник Сергій Ільєнков.

За його словами, гриф секретності знятий з документів, що зберігаються в Центральному архіві Міноборони (ЦАМО) в Подольську, де в закритому доступі зберігалися більше чотирьох мільйонів справ за період Великої Вітчизняної війни, в середньому по 250 сторінок в кожному. Крім того, йдеться про Центральний Військово-морський архів в Гатчине і про Військово-медичний архів в Санкт-Петербурзі, де містяться сотні тисяч документів.

Представник Міноборони також розповів, що в даний час ведеться робота по обробці всього масиву архівних документів і створенню електронного банку даних, так званого "Електронного архіву". По словах Ільєнкова, цю роботу планується завершити в кінці лютого - початку березня 2008 року. Він виразив надію, що завдяки створенню "Електронного архіву" вдасться уточнити цифри військових втрат СРСР в роки Великої Вітчизняної війни.

Ільєнков нагадав, що, за офіційними даними, загальні втрати СРСР у війні склали 26 мільйонів 600 тисяч чоловік, зокрема військові - 8 мільйонів 660 тисяч чоловік, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Архіви Великої вітчизняної війни розсекречені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі