четвер, 25 вересня 2008 15:20

Археологічні розкопки у Десятинному провулку Києва засипали піском

Учора, 24 вересня, на ділянку в Десятинному провулку Києва, де ведуться археологічні розкопки, будівельники завезли вантажівку піску.

Про це повідомляють у своєму блозі захисники столиці від незаконних забудов.

Жителі будинку N7 у Десятинному провулку, біля якого ведуться розкопки, помітили, що розкопки ведуться екскаватором, ґрунт відвозять машинами, а вчора на територію завезли вантажівку з піском. Тим часом, археологи обіцяли "копати тільки руками", тому що на цьому місці знаходиться дуже цінний ґрунт.

При цьому активісти нагадують, що наприкінці 2007 року скандальне будівництво на Пейзажній алеї починалося з археологічних розкопок, на місці яких пізніше виявили котлован.

У той же час, за даними захисників старого Києва, на ділянку претендує УПЦ Київського патріархату, що збирається побудувати адміністративно-житловий комплекс, хоча, як повідомляє Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю, дозволу на це немає.

"Ми вже тиждень через дощі розкопки не здійснюються. Вивозили з території верхній шар ґрунту, - пояснює ситуацію керівник розкопок Аркадій Козловський. - Пісок справді завезли будівельники. Швидше за все, вони заповнять яму, що утворилася поруч через провал ґрунту", - додає він.

Раніше активісти правозахисної групи Збережемо старий Київ 9 вересня протестували проти спроб будівельників завезти на територію Київського національного університету технологій і дизайну бетонні блоки, повідомляє Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «Археологічні розкопки у Десятинному провулку Києва засипали піском». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі