пʼятниця, 14 грудня 2007 10:32

Археологи знайшли скарби капітана Флінта

 Группа підводних археологів з Індіанського університету виявила біля берегів Домініканської республіки затонуле судно знаменитого пірата, капітана Кідда. Впродовж 300 років шукачі скарбів намагалися знайти скарби, заховані, з чуток, на знаменитому кораблі Кідда "Кведаг Мерчант", але досі їх пошуки закінчувалися нічим.

За словами керівника групи археологів Чарльза Бікера, представляється неймовірним, як досі ніхто не виявив "Кведаг Мерчант", при тому, що каркас судна лежав на дні моря всього лише на глибині 3 метрів, за 20 метрів від берега острова Каталіна. Достовірність знахідки ще треба довести, але співробітники Індіанського університету упевнені, що їм це вдасться.

"Кведаг Мерчант" був одним з французьких кораблів, захоплених Кіддом. Він перевозив вантаж на загальну суму 45 тисяч фунтів стерлінгів і став найбільшою здобиччю пірата.

Думки істориків про те, ким насправді був капітан Уїльям Кідд, прототип знаменитого капітана Флінта з книги "Острів скарбів" Роберта Льюїса Стівенсона, розходяться. Одні вважають його піратом, інші - капером - власником приватного судна, який з відома свого уряду мав право нападати на судна супротивника у військовий час. За деякими даними, він дійсно від імені англійського короля нападав на французькі судна під час війни Франції з Аугсбурзькою лігою, в яку входила і Англія. Проте після того, як Англія і Франція уклали мир, Кідд, який мав на руках Королівську грамоту, що давала йому право грабувати французькі кораблі, був оголошений поза законом.

Бажаючи довести свою невинність і уникнути звинувачень у піратстві, Кідд вирушив до Нью-Йорка, англійської колонії, щоб добитися справедливості. Проте там він потрапив під суд і дуже скоро був повішений.

Перш ніж відплисти до Нью-Йорка, він залишив "Кведаг Мерчант" з усім цінним вантажем своїм матросам, які, як вважали раніше, згодом спалили корабель і попливли в невідомому напрямі, можливо, захопивши з собою і частину скарбів, повідомляє Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Археологи знайшли скарби капітана Флінта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі