четвер, 03 липня 2008 16:36

Археологи знайшли будинок першого президента США

Спільна археологічна експедиція Фонду Джорджа Вашингтона та університету Південної Флориди виявила залишки сільського будинку Феррі-Фарм, в якому провів дитинство і юність перший президент США. Залишки зруйнованої будівлі знаходяться на березі ріки Раппаханнок приблизно в 50 милях (80 кілометрах) від американської столиці, в штаті Вірджинія.

Археологи розкопали досить багатий маєток: півтораповерховий і ймовірно восьмикімнатний, з окремою кухнею, що було типовим для заможних землевласників, до яких відносилася сім"я Вашингтона.

Місцезнахоження будинку, в якому сім"я Вашингтона жила з 1738 року, було відоме за письмовими джерелами. Збереглися відомості про те, що мати майбутнього президента жила там до 1772 року, а потім переїхала в сусідній Фредеріксберг. У 1777-му сім"я Вашингтона продала будинок Феррі-Фарм і ділянку в 600 акрів: до цього часу Джордж Вашингтон і його звідний брат Лоуренс більше займалися своїм маєтком в Маунт-Вернон. На початку XIX століття будинок знесли, його залишки і сусідні будівлі, ймовірно, були спалені в роки Громадянської війни солдатами Півночі.

З будинком Вашингтона у Феррі-Фарм пов"язана популярна легенда про те, як маленький Джордж зрубав вишневе деревце і чесно зізнався в цьому батькові. Як відзначає оглядач The New York Times, ні пенька від вишневого дерева, ні сокири археологи під час розкопок не знайшли. Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Археологи знайшли будинок першого президента США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі