понеділок, 12 липня 2010 13:21

Археологи здійснили в Єрусалимі унікальну знахідку (ФОТО)

 

Археологи, які працюють в Єрусалимі, здійснили унікальну знахідку, знайшовши найбільш стародавній письмовий документ, який коли-небудь відкопували у місті. Фрагмент листа, виконаного у глині, відноситься до 14 століття до н.е.

Дослідники заявили, що фрагмент тексту свідчить, що Єрусалим був важливим містом вже наприкінці бронзового століття, ще до того став столицею єврейської держави і міста, в якому був побудований Храм.

Фрагмент був знайдений в ході розкопок між південною стіною Старого міста і містом Давида. Попередній фрагмент найдавнішої писемності, виявленої в Єрусалимі, був знайдений неподалік від басейну Шилоах, в Місті Давида, і датується восьмим століттям до н.е.

Фрагмент тексту - невеликий, розміром 2.0 на 2.8 дюйма. Деякі слова і символи добре видно, в тому числі "ти", "робити", "них" і "потім". Якість напису показує, що вона була зроблена професійним писарем, що ще раз доводить важливість Єрусалиму в стародавні часи.

Професор археології Уейн Горовиць з Єврейського університету, який перевів напис, вважає, що фрагмент є частиною листа правителя Єрусалиму єгипетському фараону.

Mignews

Зараз ви читаєте новину «Археологи здійснили в Єрусалимі унікальну знахідку (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі