вівторок, 10 квітня 2007 18:14

Археологи приступили до вивчення скелетів, що обнімалися (ФОТО)

Італійські археологи приступили до дослідження знайденого в лютому 2007 року недалеко від Мантуї поховання чоловіка і жінки, які обнімалися. Неолітичного "Ромео і Джульєту" або "коханців з Вальдаро" перевезли в один з наукових центрів міста Комо, повідомило агентство ANSA.

Одне з питань, на які належить відповісти ученим, - це причина смерті пари. Поки передбачається, що чоловік помер першим, а його супутниця або була принесена в жертву, або добровільно вирішила прийняти смерть. У районі шийного відділу чоловічого скелета знайдений кременевий наконечник стріли. Довге кременеве лезо виявлене між тазовою і стегновими кістками жінки. Не виключено, що наконечник стріли був знаряддям вбивства, але також може бути, що кам"яні предмети служили похоронними дарами, а пара померла від природних причин.

Поховання з Вальдаро, що датується 5-4 тисячоліттями до нашої ери, не має аналогів в європейській археології: ніколи раніше учені не знаходили поховання, в якому лежали б два скелети, що обнімалися. Зазвичай в одній могилі ховали родичів, але їх останки укладали паралельно (за винятком поховання жінки, що притискує до себе немовляти).

Після закінчення досліджень останки неолітичного "Ромео і Джульєти" будуть поміщені в Національний археологічний музей Мантуї, будівництво якого завершиться протягом двох років, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Археологи приступили до вивчення скелетів, що обнімалися (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі